Přepínání stylů pomocí JavaScriptu

JersyWoo dnes na svém blogu napsal o mém přepínání stylů CSS pomocí JavaScriptu.

Rád bych uvedl některé skutečnosti na pravou míru. Za prvé musím říct, že se nejedná o můj kód. Jestli se nepletu, tak se jedná o kód, který vygeneruje systém bloguje.cz, tedy s největší pravděpodobností bude jeho autorem Martin Malý alias Arthur Dent.

Já jsem jen vytvořil styly a pak jen mírně upravil ten skript (nastavení počtu stylů), aby je uměl přepínat. Pokud jde o tu HTML hlavičku, tak bych byl rád, kdyby se posílala správná, ale bohužel to není v mé moci nastavit, alespoň o tom nevím. Mám své stránky na serveru www.pipni.cz ve verzi FREE a obávám se, že možnost změny hlavičky v tomto programu není. Nicméně se pokusím zeptat (pokud na to nezapomenu) a uvidíme.

Update: Pokud jde o HTML kód stánek blogu, respektive o jeho šablonu, tak ta je samozřejmě mým dílem, protože předgenerované šablony na bloguje.cz se mi moc nelíbily. Ve většině případů by měl být kód stránek validní XHTML 1.0 Strict (když nepočítám tu špatnou hlavičku), ale u některých příspěvků s komentáři tomu tak být nemusí, protože tam je odřádkování vkládáno jako <BR> systémem, nikoliv mnou (<BR> není validní XHTML). Na to, abych si naprogramoval vlastní ovládání celého blogu nemám nejen znalosti a zkušenosti, ale ani čas a snad ani chuť. Proč programovat něco, co už někdo naprogramoval. Sice ne úplně podle mých představ, ale nikdy se nemůžete zavděčit všem. Systém bloguje.cz mi pro moje účely vyhovuje dostatečně.

Update 2: Tak jsem se dnes (11.9.2004) díval na tu hlavičku a skutečně jsem tam měl z nějakého důvodu použito HTML 4.01 Transitional. Tak jsem to změnil na XHTML 1.0 Strict. Sice to asi nebude ve všech případech validní, ale myslím, že na tom až tak moc nezáleží.

Komentáře

 

styleswitch prisiel na bloguje odomna, ja ho mam od pixyho a pixy ho ma od ALArt - znamy weblog o webdesigne.

bloguje ma xhtml sablonu - samozrejme je volna k modifikacii, ako zaklad je velmi vyhodna a umoznuje stavat layout len za pomoci CSS.

Priklady ako sa da xhtml sablona pouzit puhou zmenou CSS su na http://kazdy.bloguje.sk/ - treba hladat v tej hrbe odkazov - hotove sablonky su aj na http://www.madaj.net/bloguje/ a par som spachal aj mimo tento vypocet.

Napsal(a): rony (http://spravodaj.madaj.net/), 05.09.2004, 19:07:42

 

to BR sa da v pohode dat prec ;-)

Napsal(a): rony , 05.09.2004, 19:08:53

Re: 

Pokud jde o ten styleswitch, tak děkuji za doplnění informací. Pokud jde o šablonu, tak jsem si již upravil tu, která byla jako výchozí a myslím, že je to OK. Pokud jde o to <BR>, tak bych byl docela rád, kdybys mi napsal, jak to ošetřit?

Napsal(a): Bobo (http://www.bobocop.cz), 05.09.2004, 20:26:33

Přidání komentáře...










Poznámky k vyplnění formuláře

Nepoužívejte žádné HTML značky.
URL začínající http:// nebo ftp:// budou převedeny na odkaz.
Aby byl odkaz funkční, musí být z obou stran URL mezera.

   


Přeskočit na obsah