Mám být spokojený?

Nevím, jestli mám být spokojený s tím, jak si vedou stránky Matějka Koupelny. Je pravda, že bez toho, abych měl nějaké znalosti SEO, se mi podařilo stránky dostat na celkem slušnou druhou stránku v Googlu na slovo "koupelny", ale i tak si myslím, že by si mohly vést líp nebo by mohly alespoň líp vypadat.

Ještě nedávno byly na Googlu stránce první, ale trošku se propadly asi v důsledku tanečku Alegra a pravděpodobně i v důsledku toho, že se na nich v podstatě nemění obsah (jedná se v podstatě o statické stránky). Přesto když se dívám do statistik, tak na ně lidi chodí s těmi správnými frázemi (koupelny, vanové vložky, atd.), což mě těší.

S tou aktualizací obsahu je to trošku složitější. Zadavatel je hodně zaměstnaný člověk a nemá moc času se tomu věnovat, protože pracuje na svých zakázkách. Abych pravdu řekl, tak ani nevím, co by se tam mělo aktualizovat (nic mě nenapadá). Informace, které tam jsou zveřejněny, jsou v podstatě neměnné a jen jednou za čas se změní ceník. V podstatě se mění jen fotogalerie.

Když pominu tu neměnnost obsahu, tak se mi na těch stránkách nelíbí jejich design. Je to takové až moc barevné a moc hranaté. Tenkrát jsem ještě neuměl to, co umím teď. Problém je v tom, že nejsem graficky moc nadaný, takže nejsem schopen vytvořit něco, co bude vypadat líp (není mezi Vámi nějaký dobrovolný grafik?). Stejně bych se o to chtěl pokusit a ve volných chvílích (kterých se mi poslední dobou moc nedostává) bych chtěl začít pracovat na novém vzhledu stránek.

Komentáře

 

Chtělo by to informace trochu propojit. Momentálně když se člověk chce něco dozvědět, aby měl tři okna - jedno s popisem koupelny, druhé s obrázkem a třetí s ceníkem. Proč je ceník zvlášť je mi celkem jasné, ale myslím, že by slušelo propojit popisy a fotografie - k popisu přidat obrázky (a pokud možno mít fotografie všech variant z nabídky) a k obrázku přidat odkaz na popis. Ve fotogralerii by náhledy měly být klikací (nejen odkazy pod nimi). Slušela by také srovnávací tabulka. Zjistit za daného stavu, čím se liší STANDARD1 od STANDARDu2 je netriviální investigativní úkol.

Napsal(a): světluška (http://bsvetlo.bloguje.cz/), 05.03.2005, 19:53:07

Re: 

Díky za názor. Zkusím se o tom pobavit s majitelem firmy, až se uvidíme. Asi by stálo za to, některé věci zvážit.

Napsal(a): Bohumír Bednařík (BoboCop) (http://www.vycvikvodicichpsu.cz), 05.03.2005, 20:37:15

Přidání komentáře...










Poznámky k vyplnění formuláře

Nepoužívejte žádné HTML značky.
URL začínající http:// nebo ftp:// budou převedeny na odkaz.
Aby byl odkaz funkční, musí být z obou stran URL mezera.

   


Přeskočit na obsah